Konsultsupporten

Måndag - Fredag 08:00-11:00
077-440 00 15
Tidrapportering

Alla konsulter i Adecco rapporterar in sin arbetade tid varje vecka. Tidrapporten är underlag för både lönen till dig och fakturan till kunden. Det är därför viktigt att det blir rätt och att tidrapporten skickas in veckovis. Det finns flera sätt att tidrapportera på. Den vanligaste är att man gör det via en app i sin telefon, men tidrapportering via mail görs också ibland. Vissa av våra kunder har egen tidrapportering/tidkort/stämpling och kan skicka arbetade timmar till oss via filöverföring istället. Av din konsultchef får du veta vilken metod för tidrapportering som gäller för dig och ditt uppdrag.

Informationen här handlar om tidrapportering via app. Det finns två sätt att nå appen – via en smartphone eller via webben. Den ser dock ut och fungerar exakt likadant oavsett vilket alternativ du väljer. Det som krävs för att kunna tidrapportera via mobilappen är en smartphone av nyare modell; iPhone och Android fungerar. Här hittar du länkarna till appen: Google Play (för Android) och App Store (för iPhone). Observera att när man söker på Adecco Time i Google Play och App Store så dyker det upp två appar. Det är endast den som har beteckningen Umoe Consulting A/S som gäller för Adecco Sverige.

Har du inte en smartphone? Då kan du klicka här för att tidrapportera på webben.

För att komma igång måste din Business Manager förbereda uppgifter i vårt system och då skickas inloggningsuppgifter till din mail. Användarnamnet är din mailadress och lösenord skapar du själv via instruktioner i mailet. Mailet kan tyvärr ibland hamna i skräpposten, titta där om du inte fått något mail till din inkorg.

Här är manualen för att komma igång med att tidrapportera via mobilappen eller webben. Om du tidrapporterar via webben kan du dock inte få påminnelser via pushnotiser, i övrigt fungerar båda sätten likadant. Observera att om du har mörkt visningsläge på din telefon (Inställningar > Visning och ljusstyrka > Mörkt) så kommer du inte kunna justera tiderna i appen. Vänligen testa att tillfälligt byta till ljust visningsläge så ska det fungera.

Kontakta Konsultsupporten om du får problem med tidrapporteringen. Du når dem på konsultsupport@adecco.se eller tfn. 077-440 00 15

Click here for the Adecco Timecapture time reporting manual in English. If you have any questions that you can’t find the answer to in the manual you are welcome to contact the Associate Support. 

Brytdatum för tidrapportering
Tidrapporter ska godkännas löpande varje vecka, efter avslutat uppdrag samt den sista arbetsdagen i varje kalendermånad.

Övertid
Övertid ska alltid vara beordrad och godkänd av uppdragsgivaren och din konsultchef. Prata med din Business Manager innan du kommer överens med kunden om att jobba över.

Sjukfrånvaro

Frånvaroanmälan samt friskanmälan görs via frånvaroformuläret under ”Frånvaroanmälan”.

För mer information kring karensavdraget och den nya lagen kring karensavdrag som trädde i kraft den 1 januari 2019 klicka här.

Instruktionsfilmer – AdeccoTime

Vill du ha en genomgång av AdeccoTime i videoformat? Klicka på någon av filmerna nedan för att lära dig mer om de olika funktionerna i appen.

Are you looking for a general overview of the AdeccoTime app in English? Scroll to the bottom of the page for a video in English.

Vill du ha en generell genomgång av tidrapporteringen i apppen? Klicka på viden nedan.

Vill du veta hur du skiftar mellan olika bokningar under samma vecka i appen? Klicka på videon nedan.

Vill du veta hur du tar bort eller lägger till raster på ett arbetspass? Klicka på videon nedan.

Vill du korrigera start- eller sluttiden på ett arbetspass? Klicka på videon nedan.

Vill du korrigera start- eller sluttiden på en rast? Klicka på videon nedan.

Vill du veta hur tidrapportering vid månadsbryt mitt i en arbetsvecka fungerar? Klicka på videon nedan.

Do you want a general overview of the AdeccoTime app? Click on the video below.


Indecco by Adecco Sweden

Tel: 077-440 00 15