Konsultsupporten

Måndag - Fredag 08:00-11:00
077-440 00 15
Förmåner

Passa på att utnyttja fördelarna med att vara konsult hos Adecco! Adecco vill förbätta din arbetssituation och bidra till friskvård. Följande samarbeten gäller över hela landet och för alla anställda, oavsett anställningstid. Med tiden kommer fler erbjudanden att komma till och andra att förändras, så titta in på sidan då och då.

Friskvårdsbidrag

Adeccos policy och rutin för friskvårdsbidrag gäller för samtliga anställda i Adecco Sweden och inga lokala avvikelser eller undantag får ske. Adecco ger ett bidrag (en personalförmån) för enklare motion.

Friskvårdsbidraget är 3000 kr/år om du varit anställd hela året. Årets bidrag reduceras till de månader du varit anställd. Se exemplet nedan.

Exempel:
Emma har varit anställd och arbetat i 7 månader. Emma har för helåret rätt till 3000 kr som man då delar upp på antal arbetade månader för det pågående året. 3000 / 12 = 250 kr/månad . 250 * 7 = 1750 kr.  Emma har då rätt till ett friskvårdsbidrag på 1750 kronor.

För att ansöka om friskvårdsbidrag så behöver du ladda ner blanketten som du hittar här nedan. På blanketten kan du läsa mer om hur du går till väga för att ansöka om friskvårdsbidraget. Glöm inte att fylla i dina uppgifter på blanketten!

Senast den 30 november skall friskvårdsbidragsansökan vara oss tillhanda för att kunna betalas ut på innevarande år. Du är själv ansvarig för att säkerställa att du skickat in ditt kvitto i god tid till oss. Eventuella förseningar med posten kan vi inte ta hänsyn till. Kommer du in med kvittot efter årsskiftet så kan du få friskvården utbetald men den går då på potten för det nya året.

Vid avslut av anställning gäller att friskvårdsbidrag enbart betalas ut för den period av året du är anställd. Vi måste ha din ansökan hos oss innan anställningen avslutas.

Vem kan ansöka om friskvårdsbidrag?
Tjänstlediga har ej rätt till friskvårdsbidrag, däremot har föräldralediga rätt att nyttja friskvårdsbidraget. Det beräknas då på samma sätt som om de vore i tjänst. För vikarier samt övriga korttidsanställda i Adecco Sweden, anpassas bidraget till deras anställningstid. Adecco har samarbete med flera olika stora träningspartners, se nedan, där anställda också får rabatt.

Anställda i Adecco Student har ej rätt till friskvårdsbidrag.

Skatteverket

Friskvårdsbidrag Adecco Sweden

Friskvårdserbjudande

Adecco erbjuder alla sina anställda rabatterade priser på flera olika träningsanläggningar. Läs mer om våra friskvårdserbjudanden nedan.

18 % rabatt på SATS medlemskap

30% på årskort hos Nordic Wellness

Träna ett år på Fitness24Seven för 2595kr

Sponsring av lopp
Adecco betalar startavgifter upp till 500 kr för gemensamma motionslopp som Vårruset, Lidingöloppet, Vasaloppet etc. (förmånsbeskattas om det inte sker som en gruppaktivitet).

Observera att detta INTE gäller de som är anställda i Adecco Student AB, utan endast Adecco Sweden AB/Akkodis.

För att få ersättning för startavgiften så fyller man i en blankett för reseräkning utlägg, bifogar kvitto och skickar in till sin Business Manager för godkännande. Blanketten behöver vara löneavdelningen tillhanda senast månaden efter kvittot är utskrivet.

Trygg Rygg
Trygg Rygg är en Nordentäckande hälsovårdsleverantör som tillhandahåller legitimerade naparapat- och kiropraktiktjänster. Tjänsten är avdragsgill för företaget och förmånsbeskattas ej för den enskilde. Behöver du behandling – få ett godkännande för behandling av din närmaste chef, välj vilken klinik du vill gå till och ring själv för att boka tid. För att hitta en klinik, besök Trygg Ryggs hemsida på www.tryggrygg.se. Vid bokning av behandling; ange vilket företag du ringer ifrån samt hänvisa till vårt avtal. Du måste också uppge ditt namn och personnummer. Första gången krävs ingen skriftlig rekvisition, vilket möjliggör behandling utan dröjsmål vid akuta besvär. Kostnaden för den enskilde är 150 kr som erläggs kontant vid behandlingstillfället. Adecco betalar resterande 549 kr för behandlingen. Behöver du fler behandlingar skall skriftlig rekvisition medtas till naprapaten/kiropraktorn. Alla anställda i Adecco Sweden (ej Adecco Student) omfattas av detta avtal. Kontakta personalavdelningen om du har frågor.

Trygg Rygg Rekvisitionsblankett

Synoptik
Anställda inom företaget och deras familj (familj – de som är mantalsskrivna på samma adress) har följande förmåner på Synoptik:

15 % rabatt på linsabonnemang Linser All-Inclusive™

25 % rabatt på solglasögon

25 % rabatt på glasögon

25% rabatt på glasögonabonnemang Glasögon All-Inclusive ™

Se hela utbudet på Synoptiks hemsida.

Rabatterna gäller på ordinarie priser och kan ej kombineras med andra rabatter. Erbjudandet erhålles här och ett sms eller utskrivet erbjudande visas upp i butik för att få ta del av erbjudandet. Om du har behov av arbetsglasögon i din tjänst, kontakta din konsultchef så hjälper han/hon dig vidare.

Utveckling, uppföljning och coachning
Som anställd konsult har du en ansvarig Business Manager som bl.a. ser till att du har passande uppdrag. När du arbetar hos våra kunder kommer din Business Manager att hålla kontakten med dig och kunden för att säkerställa att ni båda är nöjda och att uppdraget löper på som planerat. BM besöker dig på arbetsplatsen, bjuder in dig till kontorets aktiviteter och arbetar för att du har det bra.

Kompetensutveckling
Förutom den kompetensutveckling som kommer automatiskt när du arbetar med olika uppdrag får alla Adeccos ordinarie konsulter tillgång till en webbtjänst. Klicka här för att läsa mer.

Frivillig gruppförsäkring
Adecco har ett samarbete med försäkringsbolaget Skandia och arbetsgivarorganisationen Almega vilket innebär att du som anställd har möjlighet att teckna upp till 7 försäkringar. Inom ramen för gruppförsäkringen väljer du som anställd själv vilken omfattning som önskas via en webbansökan. Försäkringen är möjlig att teckna för alla som är tillsvidareanställda, eller visstidsanställda i minst sex månader. Försäkringarna kan ses som ett frivilligt komplement till de kollektivavtalade försäkringarna.

Gruppförsäkringar är frivilliga och du som anställd betalar premien själv. Här hittar du mer information: https://www.almega.se/bli-medlem/frivillig-gruppforsakring/

För frågor om försäkringen, varmt välkommen att kontakta Skandia.


Indecco by Adecco Sweden

Tel: 077-440 00 15